Aqua, Ambra, Aquila – kansainvälinen korukilpailun finalistit on valittu

Vuoden 2024 Aqua, Ambra, Aquila -kansainvälisen korukilpailun finalistit on valittu.

Kotkan kaupunki, Merikeskus Vellamo ja Kotkan Meripäivät järjestävät yhteistyössä Suomen Kultaseppien liiton, ja Suomen Kello- ja Korumuseon kanssa jälleen meriaiheisen kansainvälisen korukilpailun. Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisessä vaiheessa eli suunnitteluvaiheessa osallistujat esittelivät suunnitelmansa kuvina. Toiseen vaiheeseen eli finaalivaiheeseen valitut 10 finalistia toteuttavat omakustanteisesti suunnitelmansa valmiiksi koruiksi.

Korukilpailun ensimmäinen vaihe on nyt päättynyt ja seuraavat taiteilijat on valittu kilpailun finaaliin sekä osallistumaan finalistien näyttelyyn Merikeskus Vellamon Ruuma galleriassa 27.6.-28.7.2024.

Vuoden 2024 finalistit

Anneli Aaltonen, Finland
Elli Hukka, Finland
Yael Kaduri, Israel
Chaoqun Li, China
Reet Salonen, Finland
Johannes Schweighofer, Austria
Astari G. Swatantri, Finland
Kaisu Tullinen, Finland
Julie Usel, Switzerland
Jana Veselá, Czech Republic

Arvostelussa kiinnitettiin huomiota ehdotusten uniikkiuteen, taiteellisuuteen, toteutustapaan sekä siihen kuinka kilpailun aihe on nähty korukontekstissa uudenlaisesti. Erityistä painoarvoa annettiin kestävän kehityksen ajattelulle. Kierrätys ja eettisesti tuotetut materiaalit olivat suositeltavia korujen toteutuksessa.

”Meri antaa, meri ottaa”

Tänä vuonna teemana oli ”Meri antaa, meri ottaa”. Kilpailusivustolla aihetta kuvaillaan näin: ”Meri, tämä ihmiskunnalle niin tärkeä elementti, on palvellut meitä kansakuntia ja kulttuureja yhdistävänä kulkuväylänä, ravintolähteenä, mielen virkistäjänä, rikkauksien tuojana sekä inspiraation lähteenä. Meri on ollut antoista ja hyödyllinen mutta se on myös vaatinut veronsa. Haluamme korun keinoin kuulla ja nähdä minkä tarinan meri kertoo sinulle. Onko sen kauneus ja sen tarjoama ihmisiä ja kulttuureja yhdistävä historia korusi lähtökohta. Onko meren tarjoamat raaka-aineet inspiraation lähteesi vai onko sen karu voima ja anteeksiantamattomuus kertomasi viesti? Etsimme nyt näitä meren kertomia tarinoita korujen muodossa.”

Kilpailussa jaetaan palkinnot kolmelle parhaiten sijoittuneelle. Kilpailun voittajat julkistetaan palkintojenjaon yhteydessä 26.6.2024 ja näyttely aukeaa yleisölle seuraavana päivänä.

Kilpailun yhteistyökumppanit

Kuva ja teksti: www.meripaivat.com