Lehdentekijät

Syksyllä 2022 julkaistun Kello & Kulta PRO -liitteen kansikuvassa ja haastattelussa oli kultaseppä Heidi Vornan. Jatkossa Kello & Kulta -niminen printtijulkaisu on enemmän alan ammattilaisille suunnattu.
www.kellokulta.fi -sivusto jatkaa toimintaansa normaalisti.

Kello & Kulta -lehti uudistuu keväällä 2023.

Kello & Kulta -lehden kuluttajille suunnattu lehti lakkautetaan. Jatkossa printtilehtenä toteutetaan ammattilaisille tarkoitettu julkaisu, joka jaetaan postitse Suomen Kelloseppäliitto ry:n ja Suomen Kultaseppien liitto ry:n jäsenille. Ammattilaisten lehti vastaa aiempaa Kello & Kulta PRO -nimellä julkaistua liitettä, joka saa uudistuksen myötä hieman runsaamman sisällön ja nimen Kello & Kulta.

Kellokulta.fi -sivusto jatkaa toimintaansa toimien ikkunana kello- ja kulta-alan uutisiin, tapahtumiin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sivuston artikkelit kertovat jatkossakin alan toimijoista ja yrityksistä, sekä käsittelevät alan kulttuuria, tekniikkaa ja historiaa. Julkaisemme nettisivuilla myös ammattilaisille suunnatussa lehdessä julkaistuja haastatteluja.

Printtimuotoinen, kello- ja koru-alan ammattilaisille tarkoitettu Kello & Kulta ilmestyy kaksi kertaa vuodessa; toukokuussa ja marraskuussa, ja toimitetaan liittojen jäsenille.

Kello & Kulta -lehteä julkaisee Suomen Kelloseppäliitto ry ja Suomen Kultaseppien liitto ry. Lehden kustantaja on Suomen Kello & Kulta Oy. Lehden toimitusneuvostoon kuuluvat mm. Henrik Kihlman, Rami Laitinen, Annika Männikkö, Olli Seppälä, sekä Julia Weckman, joka toimii myös lehden tuottajana. Lehdessä on myös vierailevia kirjoittajia.

Suomen Kelloseppäliitto ry ja Suomen Kultaseppien liitto ry

Suomen Kelloseppäliitto ry. on valtakunnallinen kelloseppä-, mikromekaanikko- ja jalometallialan ammattilaisten etujärjestö.
Liiton tarkoituksena on alan liiketoiminnan sekä kellonkäyttökulttuurin edistäminen yhteiskunnassa. Kelloseppäliitto perustettiin vuonna 1906 ja sillä on noin 400 henkilö-, tukkuri- ja liikejäsentä.

Suomen Kultaseppien liitto ry. on perustettu lokakuussa 1905 Helsingissä, hotelli Kämpissä, jolloin läsnä oli 30 kultaseppää. Perustamista edelsi vuonna 1887 kultaseppien kokouksessa tehty periaatteellinen päätös yhteisen liiton perustamisesta. Senaatti vahvisti liiton säännöt kesällä 1906. Sääntöjen mukaan liiton tarkoituksena oli toimia yhdistävänä tekijänä kulta- ja hopeaseppien kesken, valvoa alan etuja sekä edistää ammattitaitoa.