Lehdentekijät

Kello & Kulta -lehti käsittelee monipuolisesti tyyliä, kulttuuria ja historiaa kello- ja kulta-alan ympärillä. Kuluttajalehdessä haastatellaan alan ammattilaisia ja mielenkiintoisia ihmisiä, kerrotaan alan ajankohtaisista tapahtumista positiivisella otteella. Lehti on jaossa kello- ja kulta-alan liikkeissä sekä kulttuuritaloissa ja -tapahtumissa ilmaiseksi. Kello & Kulta -lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa; toukokuussa ja marraskuussa.

Lehden päätoimittajana vuorottelevat vuosittain Suomen Kelloseppäliiton ja Suomen Kultaseppien Liiton puheenjohtajat. Lehden toimitusneuvostoon kuuluvat mm. Henrik Kihlman, Rami Laitinen, Annika Männikkö, Olli Seppälä, Miikka Wakkola sekä Julia Weckman, joka toimii myös lehden tuottajana. Lehdessä on myös vierailevia kirjoittajia. Ulkoasusta vastaa vuonna Marja Suvivuo.

Kello & Kulta -lehti on laadukas ilmaisjakelulehti, joka on jaossa alan liikkeissä ja tapahtumissa ympäri maan. Halutessaan lehden voi tilata kotiinkannettuna Suomessa hintaan 16,90€ + alv 10% / vuosi / 2 numeroa.

Kello & Kulta -lehteä julkaisee Suomen Kelloseppäliitto ry ja Suomen Kultaseppien liitto ry. Lehden kustantaja on Suomen Kello & Kulta Oy.

 

Suomen Kelloseppäliitto ry ja Suomen Kultaseppien liitto ry

Suomen Kelloseppäliitto ry. on valtakunnallinen kelloseppä-, mikromekaanikko- ja jalometallialan ammattilaisten etujärjestö.
Liiton tarkoituksena on alan liiketoiminnan sekä kellonkäyttökulttuurin edistäminen yhteiskunnassa. Kelloseppäliitto perustettiin vuonna 1906 ja sillä on noin 400 henkilö-, tukkuri- ja liikejäsentä.

Suomen Kultaseppien liitto ry. on perustettu lokakuussa 1905 Helsingissä, hotelli Kämpissä, jolloin läsnä oli 30 kultaseppää. Perustamista edelsi vuonna 1887 kultaseppien kokouksessa tehty periaatteellinen päätös yhteisen liiton perustamisesta. Senaatti vahvisti liiton säännöt kesällä 1906. Sääntöjen mukaan liiton tarkoituksena oli toimia yhdistävänä tekijänä kulta- ja hopeaseppien kesken, valvoa alan etuja sekä edistää ammattitaitoa.