ILMAR

Kaveruus yhdistää monia tuoreiden suomalaisten kellobrändien kehittäjiä. Ilmarin perustajia yhdistää laatukellojen lisäksi rakkaus luontoon.

Lapsuuden ajan kaveruus on monen viime vuosien aikana markkinoille tulleen suomalaisen kellobrändin taustalla. Yksi kiinnostava tulokas on kellomerkki Ilmar, jonka perustajia ovat lapsuuden ystävät Mathias Lassfolk, Kenny Ronkainen, Oliver Rotko ja Jouni Säilä. Heitä yhdistää ystävyyden lisäksi rakkaus luontoon, ja se näkyy selvästi Ilmarin kelloissa.

LAATU JA LUONNONMUKAISET MATERIAALIT

Kaksi Ilmarin perustajajäsenistä ovat kelloseppiä, joten vaatimukset koneistolle asetettiin korkealle heti alusta alkaen.Sveitsiläinen ETA 2892 A2 valittiin korkean laadun ja hyvän huollettavuuden perusteella. Ilmar kellon muotoilu ammentaa inspiraationsa Suomen luonnon karusta kauneudesta.

”Halusimme luoda kellon, jonka muotoilussa luonto välittyy myös kuluttajalle. Kellon valmistukseen tarvittavat materiaalit löytyvät Suomen rikkaasta luonnosta.”

Ilmarin kellotaulun materiaaliksi valittiin visakoivu. Materiaalin orgaanisen kuvioinnin takia jokainen taulu on erilainen ja uniikki. Kellon hidas ja arvokas ikääntyminen tuo taululle ajan kanssa hienostuneen patinan.

Kuoret valmistetaan suomalaisen puukkosepän käsin takomasta damaskus-teräksestä. Sen kuviota ei pysty monistamaan, näin ollen myös jokaisen Ilmar kellon kuori on uniikki. Ranneke valmistetaan käsityönä poronnahasta, joka on käytössä kestävä ja ihoa vasten miellyttävän pehmeä ja sopii erinomaisesti kellon henkeen.

ARVOKELLO TULEVILLEKIN SUKUPOLVILLE

Ilmar kelloja ei ole suunniteltu suurille massoille. Hinta asettuu 5 500 euroon, ja tämä määrittää kellon saavutettavaksi niille, jotka arvostavat ainutlaatuisuutta, yksilöllisyyttä ja laatua ja ovat valmiita panostamaan aikarautaansa.
Tämä ei välttämättä ole se kello, joka laitetaan ranteeseen, kun lähdetään luontoon seikkailemaan, mutta kellon materiaalit tuovat luontokokemukset helposti myös kaupunkilaisen mieleen.

”Kello edustaa materiaaleiltaan ja tekniikaltaan korkeinta laatua. Näistä tekijöistä syntyy arvokas perintökalu, joka siirtyy sukupolvelta toiselle.”

Teksti: Henrik Kihlman Kuvat: Ilmar

Juttu julkaistu marraskuussa 2019 ilmestyneessä Kello & Kulta -lehdessä.