Jorma Laineen, Sanna Nuutisen ja Marika Tiukkasen korutaidetta Gao Shan-galleriassa Helsingissä

Helsinkiläisessä Gao Shan galleriassa esillä 1+2 näyttely ”In Matter – Sculpted Minds”. Näyttely on avoinna 30.3. saakka.


Näyttely valottaa suomalaisen korutaiteilijan Jorma Laineen elämäntarinaa aiemmin näkemättömin perhealbumiotoksin. Valikoitujen Jorma Laineen korujen lisäksi näytteillä on kahden nuoren suomalaisen korutaiteilijan, Marika Tiukkanen ja Sanna Nuutinen, teoksia.

1+2 -konsepti esittelee tunnetun suomalaisen korutaiteilijan ja kaksi nuorta alan tekijää luoden sillan menneen ja nykyisen välille. Kaikkia kolmea korutaiteilijaa on yhdistänyt inspiraation saaminen luonnosta ja kyky ilmaista ajatuksiaan modernin veistosmaisen korutaiteen keinoin.

Jorma Laine tunnetaan modernista, abstraktista, jopa humoristisesta tyylistään 1960- ja 1970-luvuilla. Alkujaan taitava piirtäjä, Laine kehitti vähitellen oman veistosmaisen korukielensä. Monet hänen korunsa ovatkin kuin miniatyyriveistoksia. Jorma Laine työskenteli Turun Hopeassa Pentti Sarpanevan kanssa 1970-luvulla. Nykyään Laineen työt kiinnostavat keräilijöitä ajattoman estetiikkansa ansiosta.
Sanna Nuutinen on helsinkiläistynyt korutaiteilija, joka leikkii kirjaimilla, sanoilla ja lauseilla. Välillä hänen korunsa kuiskaavat, joskus ne huutavat.
Marika Tiukkasen päättymätön tasapainon ja rauhan etsiminen on läsnä jokaisessa sahanvedossa, neulanpistossa ja muussa korun valmistumiseen tarvittavassa teossa.

Gao Shan -galleria
Korkeavuorenkatu 5, 00150 Helsinki
ma-pe klo 11-18, la klo 12-16
www.gaoshanhelsinki.com

Näyttely Facebookissa:https://www.facebook.com/events/392587021307293/