Korutaidetta ja mestareiden luomuksia kesänäyttelyissä

Kolmessa kesäkuussa avautuvassa näyttelyssä on esillä uusien kultaseppä- ja kaivertajamestareiden teoksia, kutsunäyttelyn nykykoruluomuksia sekä kansainvälisen korukilpailun finaaliteokset.

Con Amore – Uudet kultaseppä- ja kaivertajamestarit esittäytyvät!

Uusimpien kaivertaja- ja kultaseppämestareiden mestaritöiden näyttelyn nimeksi valikoitui Con Amore. Suora käännös italian kielestä ja musiikkiterminä se tarkoittaa ”rakkaudella”. Jalometallialan ammattilaisten valmistamat tuotteet ovat usein suurien tunteiden ja rakkauden täyttämien hetkien ja juhlien lahjoja.

Koulutuskeskus Salpauksen taideteollisuusalan jalometallialan erikoisammattitutkinto alkoi helmikuussa 2022. Erikoisammattitutkinnosta valmistuneiden opiskelijoiden, kaivertaja- ja kultaseppämestarityöt ovat esillä Museo Kruunussa 5.6.-29.9.2024. Jalometallialan mestareita on valmistunut tätä ennen vuonna 2010.

Näyttelyn kultaseppä- ja kaivertajamestarit ovat:

Annika Eklöf kaivertajamestari, Petri Eklöf, Laura Järvelä kaivertajamestari, Ella Jumisko, Petteri Eskola, Mansikkaviita Niina, Tommi Männistö, Nurminen Ester, Pirkka Sivonen, Otto-Emil Lamberg, Ville Maahinen, Robert Tarkkanen, Hanna Korhonen, Heidi Vornan ja Laura Kaikkonen kaivertajamestari.

Kello ja Kulta -lehti onnittelee uusia mestareita!

Näyttely avoinna 5.6.-29.9.2024 Museo Kruunussa Ahertajantie 3, Tapiola Espoo – ma suljettu, ti 12-17, ke-pe 11-19, la-su 10-17.

Lisätietoja: https://kellojakorumuseo.fi/exhibition/con-amore/

Teksti ja kuva: Museo Kruunu

Tuhat korujen vuotta – tulkintoja euralaisista muinaislöydöistä

Yhdeksän suomalaista korutaiteilijaa pohtii tekemistään muinaisten korujen kautta ja samalla esittelee Euran muinaisuutta nykyhetkestä käsin. Näyttelyyn kutsuttu tekijä sai valita jonkin euralaisen esihistoriallisen löydön, jota käyttää inspiraationa uuteen korusarjaan tai -teokseen. ”Tuhat korujen vuotta” yhdistää ennennäkemättömällä tavalla menneisyyden ja nykypäivän muotoilua.

Mukaan kutsutut korutaiteilijat: Mari Syrén, Annaleena Soini, Eero Hintsanen, Hanna Korhonen, Laura Bruun, Elina Makkonen, Kaisu Tullinen, Kimmo Tulimetsä ja Meira Rauta. Asut Vuurran. Valokuvat Suvi Elo.

Näyttelyn toteutus Mari Syrén ja Annaleena Soini. Tuottaja Euran kulttuuripalvelut.

Näyttely on avoinna 8.6.- 4.8.2024 Kauttuan Ruukinpuiston Tallinmäellä ti-su 11-17.

Lisätietoja: /https://www.eura.fi/tapahtumat/tuhat-korujen-vuotta-nayttely-ruukinpuiston-tallin-alakerrassa/

Teksti ja kuva: Tuhat korujen vuotta näyttelytyöryhmä, Suvi Elo

Aqua Ambra Aquila -kansainvälinen korukilpailu

Kotkan kaupunki, Kotkan Meripäivät ja Merikeskus Vellamo järjestivät keväällä 2024 yhteistyössä Suomen Kultaseppien liiton ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunun kanssa meriaiheisen kansainvälisen korukilpailun. Kilpailun aihe oli Meri antaa, meri ottaa.

Tarkoituksena oli tutkia meren meille kertomaa viestiä ja tulkita se korun muodossa. Nykyaikaan soveltuvan korumuotoilun ja -taiteen lähtökohtana saattoi olla esimerkiksi materiaali tai ilmiö. Erityistä painoarvoa annettiin kestävän kehityksen ajattelulle, kierrätykselle ja eettisesti tuotetuille materiaaleille.

Kilpailun finaaliin valittiin kymmenen korutaiteilijaa. He ovat Anneli Aaltonen (Suomi), Elli Hukka (Suomi), Yael Kaduri (Israel), Chaoqun Li (Kiina), Reet Salonen (Suomi), Johannes Schweighofer (Itävalta), Astari G. Swatantri (Suomi), Kaisu Tullinen (Suomi), Julie Usel (Sveitsi) ja Jana Veselá (Tšekki).

Kello- ja Kulta -lehti onnittelee kaikkia finalisteja!

Finalistien kilpailutyöt ovat esillä Kotkassa Merikeskus Vellamon Ruumassa 27.6.-28.7.2024. Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ma-ti, to-su 10-18, ke 10-20.

Lsätietoja: https://www.merikeskusvellamo.fi/aqua-ambra-aquila-2/

Kuva ja teksti: Kilpailun järjestäjät ja Merikeskus Vellamo