Made in Helsinki -kellonäyttely esillä Kello- ja korumuseo Kruunussa 28.8. asti

Huhtikuussa avautuneessa Kello ja korumuseo Kruunussa on harvinaista herkkua tarjolla!

Kelloseppä Stepan Sarpanevan S.U.F. Helsinki -kelloja esittelevä Made in Helsinki -näyttely on tuonut 36:n kellon kokonaisuuden industrial-henkiseen museotilaan Espoon Tapiolassa.

Made in Helsinki -näyttelyn kuraattorina on toiminut Ville Arzoglou.

”Näyttelyssä keskitytään S.U.F. Helsinki kellojen tuotantoon ja merkittävään aikamatkaan, ensimmäisestä mallista viimeisimpään. Sarjatuotantoisia kelloja on tehty jo kaksi vuosikymmentä, joka on Suomen mittakaavassa iso asia.”

Näyttelyyn kellot saatiin lainaan muutamalta yksityiseltä kellokeräilijältä omien kokoelmien lisäksi. Esillä on koko S.U.Fn tuotanto teemoissa Maalla, Meressä ja Ilmassa: mm. S.U.F. Paronin ensimmäinen versio vuodelta 2004, joka on kunnianosoitus Sarpanevan lapsuudessa ihailemalle, legendaariselle Jarno ”Paroni” Saariselle, joka tasan 50 vuotta sitten voitti ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden. Näyttelyn tueksi tehtiin 54-sivuinen Made in Helsinki -julkaisu, jossa kelloista ja niiden taustoista on kerrottu syvällisemmin. Julkaisu toimii teostekstinä, se on lainattavissa näyttelykierrosta varten, mutta julkaisun voi ostaa myös itselleen.

Made in Helsinki -näyttely on avoinna Kello- ja korumuseo Kruunussa 28.8. saakka. Uusi Kello- ja korumuseo on mukava paikka viettää aikaa, viihtyisine kahviloineen kaikkineen. Yleisölle järjestetään myös monipuolisia ja kiinnostavia työpajoja ja tilaisuuksia näyttelyihin liittyen.

Kello- ja korumuseo Kruunu, Ahertajantie 3, Espoo.

www.kellojakorumuseo.fi