Nosto Kello & Kulta -lehdestä:
”Päällekkäin ja montaa sorttia”
– Näyttelijä Seela Sella rakastaa koruja!

Seela Sella on näkynyt teatterilavan lisäksi monissa muissakin foorumeissa, omana itsenään, rohkeana tyyli-ikonina. ”Otan sen hieman huumorilla, rakkaudella.”


Näyttelijä Seela Sella kantaa mielellään koruja. Hän oikeastaan rakastaa niitä. Seela valitsee huolella tilanteeseen ja asuun sopivia, joskus näyttäviä ja isoja, hämmentäviäkin. Hän pukee joskus yllensä jonkun, omien sanojensa mukaan ”ihan hullun korun” ja menee vaikkapa tärkeään kokoukseen sekoittamaan tilannetta. Se on elämän suola!

Seelan mukaan koruissa täytyy kuitenkin aina olla joku merkitys ja tunne. ”Korulla voi korostaa tunteita, vaikkapa rohkeutta. Mieliala vaikuttaa pukeutumiseen ja korujen valintaan. Isoja koruja täytyy kantaa ylväästi ja itsevarmasti. Koru voi sisältää salaisuuksia, tai sille voi rakentaa oman tarinan. ”Korut voivat myös osoittaa, että olet valmis kohtaamaan muita ihmisiä. Ne luovat kontaktin”, Seela sanoo. Myös piilossa olevalla korulla voi olla suuri merkitys.” Seelalle yksi elämän tärkein koru on edesmenneeltä aviomieheltä Elis Sellalta 60-luvun alussa saatu koru. Riipus on hankittu Lontoon Portobello Roadilta. ”Se on aina mukanani, joskus piilossa, joskus esillä.”

Kuvauksissa ja silloin tällöin muoti-ikonina toimiminen on yli 82-vuotiaalle Seelalle yhdenlainen rooli. ”Jos oikein tiivistää niin rohkeus, sitä minä edustan. Ympäristö aiheuttaa varsinkin nuorille paljon paineita. Pitäisi olla tietyn näköinen ja tietynlainen, mutta siinä kaikessa pitäisi osata kuitenkin luottaa itseensä. Sanotaan, että ole persoonallinen! Mistä himputista löytyy persoona jos juoksee kaikkien trendien perässä! Elämästä pitäisi myös nauttia!”

Seela Sellan kevät on ollut kiireinen, samoin tuleva syksy. ”En ymmärrä, miten olenkaan niin kiireinen, mutta ei stressiä! En yhtään ota vastaan sitä tunnetta, että aikataulut alkaisivat kiristää ja ahdistaa. Nautin vaan! Minusta on niin hienoa, että saan tehdä sitä mistä todella pidän!”

Teksti ja kuvat: Julia Weckman
Seela Sellan meikki ja hiukset: Sanna Liljamo

Seela Sellalla on jutussa olevassa kuvassa Kultaseppä Kulmalan kaulakoru:
Aphrodite in disguise, pyöröhiontaiset turmaliinit 11 kpl, yht. 69,43 ka, Tahiti-helmet 10 kpl, timantit 190 kpl, yht. 4.03 ka F-G/Vs, valkokulta 750(18K).
Hinta 97 650 €.
Sormus: checkerboard-hiontainen
akvamariini 11.96 ka, timantit F-G/Vs, yht. 0.88 ka, valkokulta 750(18K).
Hinta 14 960 €.
Korvakorut: Tahiti-helmet 9-9,5 mm,
valkokulta 750(18K). Hinta 775 €.

Kansikuvan koru:
Korutaiteilija, muotoilija Inni Pärnäsen Kesä-konseptissa toisiinsa nivoutuvat viisikulmiota mukailevat moduulit voi koota erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Ohuiden kappaleiden vastakaartuva muoto tekee rakenteesta lujan ja minimoi materiaalinkäytön. Käytetty materiaali on Grada-koivuvaneri, joka on laserleikattu ja prässätty muotoon. Toteutus on ympäristöystävällinen ja käytetyt materiaalit ovat kierrätettävissä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Moduulit on mahdollista toteuttaa myös muista materiaaleista ja niiden koko on skaalattavissa. Konsepti soveltuu suurten taideteosten toteutukseen ja toimii myös pienessä mittakaavassa, kuten koruissa. Saman sarjan koru ostettiin Valtion taidekokoelmiin v. 2018.

Lue koko juttu uusimmasta Kello & Kulta -lehdestä!