Vuoden koru 2022 -finalistit on julkaistu!

Nyt neljättä kertaa järjestettävän Vuoden koru -kilpailun ehdokastöitä haettiin avoimella haulla, joiden joukosta esiraati valitsi 10 finalistikorusarjaa. Tänä vuonna kilpailukoruissa nähdään mm. uudenlaista hopeantyöstötapaa sekä erikoinen kivenistutustekniikka, jossa kuutiollisten zirkonioiden alla kimmeltää toinen, pienempien kivien kerros. Muita mielenkiintoisia finalistikorujen materiaaleja ovat luonnonkivet ja makeanveden helmet sekä meripihka.

VUODEN KORU 2022 -FINALISTIT:

ATOMI II, Susana Corneh (Vantaa)

CHAMPAGNE, Anastasia Filatova (Hanko)

JYVÄ, Petri Eklöf (Helsinki/Porvoo)

LIGHT ALWAYS WINS, Hanna Korhonen (Kuopio)

LOVI, Jenni Rutonen (Kuopio)

MUOTO, Reetta Tuohi (Tampere)

POLKUJA, Mari Syrén (Pori)

PORTTI 22, Meira Rauta (Helsinki)

VÄREILYÄ, Kati Ahola ja Markku Lehto (Kråkö, Porvoo)

WIRE, Olga Schulman (Kouvola)

Äänestä omaa suosikkiasi kilpailun nettisivulla: https://www.julesandberyl.fi/vuodenkoru/

Yleisön on mahdollista nähdä korut livenä 6.-21.11.2021 kauppa- ja elämyskeskus Ideapark Lempäälän keskusaukiolla avautuvassa Vuoden koru -näyttelyssä.

Voittaja valitaan yleisön äänin ja palkitaan helmikuussa 2022 ja palkitaan Tampereen Häämessuilla 6.2.2022, jossa Vuoden koru -finalistit ovat esillä näyttelyosastolla.

Kilpailun voittajan korusarja nähdään uudistuvan Suomen Kello- ja korumuseon näyttelyssä vuoden 2022 aikana.

Vuoden Koru -kilpailun esiraatiin kuuluivat toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), museonjohtaja Essi Pullinen (Suomen Kello- ja korumuseo), Vuoden koru 2019 -voittaja Mari Ruohomäki (Bu.ké), floristi Riikka Valkeamäki (Kukkahuone Rönsy) ja Vuoden koru -kilpailun perustaja ja tuottaja Johanna Lundán (Jules & Beryl Oy).

Onnea finalisteille!