Vuoden korunkantaja Eva Wuite

Suomen kultaseppien Vuoden korunkantaja –nimityksellä on tarkoitus kannustaa ihmisiä nauttimaan koruistaan ja käyttämään niitä enemmän niin arjessa kun juhlissa. Lyhyen haastattelun aikana käy selvästi ilmi, että Eva Wuite on ollut oiva valinta Vuoden korunkantajaksi, sillä korut ovat olleet aina osa tv-persoonan elämää. — Olen lapsesta asti pitänyt koruja päivittäin. Isäni osti niitä lahjaksi sekä äidilleni että minulle, Eva kertoo.
Moni tunnistaa maisemasuunnittelija Eva Wuiten Huvila & Huussi tv-ohjelmasta. Tarkempi katsoja on kiinnittänyt huomiota hänen huoliteltuun ulkoasuunsa, johon korut kuuluvat olennaisesti. Evan tyyli on moderni ja korut sen mukaisia: selkeälinjaisia ja isoja. Eva tunnustautuukin korujen ystäväksi. — Pidän koruista, mutta minulle sopii enemmän selkeä kuin romanttinen tyyli ja krumeluurit. Yhdistelen myös mielelläni aitoja koruja pukukoruihin, Eva Wuite analysoi.

KORUJEN KÄYTÖN MONET TASOT

Eva Wuite sanoo olleensa hämmentynyt, mutta imarreltu korunkantaja -tittelistään. Hän on kuitenkin pohtinut korujen käyttöä useasta näkökulmasta. Korut ovat yhtäältä esteettinen juttu. Oikein valittuna ne viimeistelevät pukeutumisen ja niillä voidaan korostaa kasvojen ilmettä. Toisaalta korut koetaan henkilökohtaisiksi esineiksi ja niissä on paljon symboliikkaa. Erityisesti Petri Pulliaisen valmistama vihkisormus on tällainen. — Sen ulompi kerros on terästä ja kuvastaa arkea ja ihoa vasten oleva sisäosa kultaa, joka on saatu vanhoista koruista sulattamalla. Näin kultaosa on samalla entisen elämän ja muistojen symboli.

Teksti: Mia Hillo
Kuva: Edward Kojonen