Nosto Kello & Kulta -lehdestä:
Ainutlaatuista ja yksilöllistä!

Usein mielletään, että yksilöllisen vihkisormuksen tilaaminen on kalliimpaa kuin sarjatuotetun sormuksen hankkiminen. Tämä ei aina pidä paikkaansa.Suomessa on useita kultasepänliikkeitä, joissa asiakkaalle voidaan suunnitella alusta alkaen ihan omanlainen, uniikki koru, joko omien mieltymysten mukaan tai kultasepän suunnittelu- ja ammattitaitoon luottaen.

Idylliseltä Korkeavuorenkadulta Helsingistä löytyy pieni korukauppa ja -studio Box Jewellery, josta löytyy Keski-Pomppu -korubrändiä pyörittävä kultaseppä, muotoilija Päivi Keski-Pomppu. Päivin toteuttamista vihkisormuksista suurin osa on tilauksesta tehtyjä. ”Valmiista mallistosta löytyy myös vaihtoehtoja, mutta usein niihinkin tehdään pieniä muutoksia esimerkiksi kivikokoihin tai yksityiskohtiin. Joskus asiakkailla on vahva visio mitä he toivovat, joissakin tapauksissa aloitamme ihan puhtaalta paperilta”.

Keski-Pompun asiakkaat ovat useimmiten kiinnostuneita muotoilusta ja korun tarina on tärkeä. ”Vihkisormus on erityinen hankinta ja siihen ollaan valmiita panostamaan ja käyttämään aikaa sen hankkimiseen”, kertoo Päivi. Tilaustöiden suunnittelua varten hän käy toiveita läpi asiakkaiden kanssa. Myös budjetista keskustellaan. Korun suunnittelu on usein ajatusten vaihtoa ja kuuntelua. ”Keskustelun pohjalta pääsemme toteuttamaan jotakin ainutlaatuista, joka kiteytyy koruksi.”

Monet asiakkaat tulevat  asioimaan ensimmäisen kerran n.6kk ennen juhlapäivää, ja se toimii hyvin. ”Hyvissä ajoin aloitettu sormusprojekti on myös häiden kokonaisbudjetin kannalta hyvä, sillä sormus on arvosijoitus.” Arvokoruissa kalliit jalometallit ja kivet säilyttävät arvonsa ihan itsessään, mutta tärkeintä ihmisille vaikuttaa olevan korun tunnearvo. Koru kulkee monessa mukana, useimmiten läpi koko elämän. Tunnearvoa luo myös korun tekijän ja suunnittelun taustatarina sekä sen uniikkius. ”Ajatus siitä, että jokin koru on ainoa maailmassa ja se on juuri tämä minun omani tässä, joka on minulle suunniteltu ja valmistettu, se on tärkeää korun kantajalle”, Päivi summaa.

Jutussa haastateltiin myös helsinkiläisen Kultaseppä Kulmalan Pekka Kulmalaa sekä tamperelaisen Korus Designin Elina Huttusta ja Vesa Peltosta. Lue lisää uusimmasta Kello & Kulta -lehdestä!