Aqua Ambra Aquila näyttely avautui

Kilpailun voittajat julkaistiin avajaisten yhteydessä.

Kolmatta kertaa järjestetyn Meripäivien kansainvälisen korukilpailun Aqua, Ambra, Aquilan voittajat on valittu. Kilpailun voittaja on Astari G. Swatantri (Indonesia) korusarjallaan I.Sea.You. Toiseksi sijoittui Anneli Aaltonen (Suomi) Korulla Kevätjäät ja kolmanneksi ylsi Yael Kaduri (Israel) korusarjalla New Lost.

1 sija
Astari Swatantri
työllä I.Sea.You jossa hän on pirteän leikkisällä otteella onnistunut kuvaamaan merellistä maailmaa ja tietoisilla materiaalivalinnoillaan myös ottanut kantaa meren tilaan ja sen haavoittuvuuteen helposti ymmärrettävällä visualisella tavalla.
2 sija
Anneli Aaltonen
työllä Kevätjäät, jossa hän tuo pohjoisen ulottuvuuden käsittelemällä meriaihetta jääteemana. Koru on myös teknisesti taitavasti suoritettu ja materiaalit kierrätettyjä. Pienet timantit tuovat mieleen auringon sulattamia vesipisaroita.
3 sija
Yael Kaduri
työllä New Lost jossa hän nykyteknologiaa ja perinteisiä työtapoja yhdistellen tutkii uusia materiaaleja yhdistäen niitä merellisiksi muodoiksi jotka muistuttavat simpukoita ja fossiileja kertoen niiden kautta meren tarinaa alkuajoista tähän aikaan.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 58 kilpailuehdotusta 11 eri maasta. Kaksiosaisin kilpailun ensimmäisen vaiheen jälkeen raati valitsi 10 osallistujaa finaalivaiheeseen, josta edelleen palkintosijoille ylsi kolme parasta. Arvostelussa kiinnitettiin huomiota ehdotusten uniikkiuteen, taiteellisuuteen, toteutustapaan sekä siihen kuinka kilpailun aihetta on nähty korukontekstissa uudenlaisesti. Kestävän kehityksen ajattelulle annettiin erityistä painoarvoa.

Kaikkien 10 finalistin korutyöt ovat esillä ensi torstaina 27.6. Merikeskus Vellamossa avautuvassa näyttelyssä. Näyttely on auki Merikeskus Vellamon Ruuma-galleriassa 28.7.2024 asti.

Vuoden 2024 finalistit:

Anneli Aaltonen, Suomi

Elli Hukka, Suomi

Yael Kaduri, Israel

Chaoqun Li, Kiina

Reet Salonen, Suomi

Johannes Schweighofer, Itävalta

Astari G. Swatantri, Suomi

Kaisu Tullinen, Suomi

Julie Usel, Sveitsi

Jana Veselá, Tsekin tasavalta

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Kotkan kaupungin, Merikeskus Vellamon, Kotkan Meripäivien, Suomen Kultaseppien liiton sekä Suomen Kello- ja Korumuseon kanssa. Kaikille avoimen kilpailun teemana tänä vuonna oli ”Meri antaa, meri ottaa”.

Kello&Kulta -lehti onnittelee kilpailun voittajia ja finalisteja.

Teksti: meripaivat.com Kuvat: Henrik Kihlman