Balance – Inni Pärnäsen näyttely galleria GAo ShAnissa Helsingissä 2.-31.12.

Inni Pärnänen on monipuolinen suomalainen korusuunnittelija ja taiteilija, joka on tuottanut nimikko-kokoelmaansa 1990-luvun lopulta alkaen. Viime vuosina hän on laajentanut tuotantoaan myös julkisen taiteen saralle.

Näyttelyssä Balance galleria GAo ShAnissa Helsingissä 2. – 31.12.2020 on esillä hänen töitään koruista suurempikokoisiin teoksiin, joissa uusimmissa on mukana myös liike. Yleisen tilanteen johdosta näyttelyn avajaistapahtumaa ei järjestetä.

Inni Pärnäsen töille on ominaista yksinkertaiset kolmiulotteiset rakenteet ja innovatiiviset, usein luonnosta ammentavat materiaalivalinnat. Hän on tutkinut töissään kappaleiden pinottavuutta, nivoutuvuutta, eri materiaalien joustavuutta sekä̈ vastakaartuvien ja kennomaisten rakenteiden toiminnallisuutta ja kestävyyttä̈.

Näyttely esittelee monitaitoisen suomalaisen suunnittelijan ja taiteilijan tapaa luoda siltaa korutaiteen, pienen ja yksityisen, ja suurikokoisten julkiseenkin tilaan soveltuvien teosten välille. Historiallisesti moni tunnettu suomalainen suunnittelija on ylittänyt raja-aitoja. Esimerkiksi Tapio Wirkkala suunnitteli huonekaluja, lasiesineitä ja koruja. Hän käytti monipuolisesti materiaaleja luomuksissaan. Inni Pärnäsen näyttelyn teema sopii tähän ajankohtaan: Olla tasapainossa – to be in balance, olla kahden vaiheilla – balance in between, tasapainoilla, taiteilla – balance.

Galleria GAo ShAn, Korkeavuorenkatu 5, Helsinki

Avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-18.