Björn Weckströmin Feenix pronssiveistos

Professori, kuvanveistäjä ja korutaiteilija Björn Weckström paljasti 2.9. Espoossa Feenix-pronssiveistoksensa. Veistos sijaitsee Tapiolan sydämessä, ennakkomarkkinoinnissa olevan Asunto Oy Espoon Tulilinnun viherpihalla, vuonna 2018 puretun Vesiputoustalon paikalla.

”Kohteen suunnittelijan, professori, arkkitehti Antti-Matti Siikalan mukaan kyseessä on yksi Espoon halutuimmista asuinpaikoista, koska sijainti on erinomaisten palvelujen äärellä. Feenix antaa rakennukselle oman identiteetin – rakennuksen ja veistostaiteen yhdistäminen näkyy taideteoksessa, joka on persoonaltaan vahva ja voimakas”, kertoo hankkeen takana oleva MaxBuild Oy tiedotteessaan.

”Taiteen nostaminen näin merkittävään rooliin rakennushankkeessa jo suunnitteluvaiheessa on ilahduttavaa”, kiitteli professori Weckström teoksensa paljastustilaisuudessa. ”On ymmärretty, että taide kuuluu myös laadukkaaseen rakentamiseen.”

Professori Björn Weckström (s.1935) on kansainvälisesti tunnetuin korumuotoilijamme ja tunnustettu kuvanveistäjä, jonka julkisia töitä voi nähdä lukuisissa Helsingin keskeisissä paikoissa, kuten Kaivopihalla, Kluuvikadulla ja Iso Roobertinkadulla. Häneltä julkistettiin syyskuun alussa uusi korumallisto Kultarailo.

Teksti: Saija Saarela Kuva: A.J.Johansson