”Kipinästä syntynyt, tulella tehty”, Jalometallialan 10 -vuotis juhlanäyttely Oulussa 11.-29.3.

”Kipinästä syntynyt, tulella tehty” – Jalometallialan 10 -vuotis juhlanäyttely 11.-29.3.

Galleria MABD, Kajaaninkatu 25, 90100 Oulu. Avoinna ke-pe klo 13-18 ja la-su klo 12-16 Vapaa pääsy.

Koulutuskuntayhtymä OSAO juhlii jalometallialan 10-vuotista taivalta juhlanäyttelyllä, jossa on esillä artesaani- ja kultaseppäopiskelijoiden suunnittelemia ja valmistamia koruja.

Korunäyttelyssä “Kipinästä syntynyt, tulella tehty” esillä pintojen heijastuksia, struktuuria, kontrastia, metalliin työstettyjä muotoja ja korukivien hehkua. Tarinoita, tunteiden paloa, intohimoa taiteeseen ja tekemiseen.

Näyttely kokoaa yhteen useita eri tekijöitä ja tekniikoita juhlistamaan suomalaisen korun suunnittelua ja monimuotoisuutta. Korut on valmistettu hyödyntäen erilaisia korun valmistustekniikoita. Yhdestä tekniikasta vastaa työpari tai -ryhmä, joka on muodostettu sekä artesaani- että kultaseppäopiskelijoista. Kuinka eri ihmiset tulkitsevat samaa teemaa? Millaisia koruja syntyy, kun tekniikkana on perinteinen filigraani tai esimerkiksi vähemmän tunnettu anticlastic raising?

Näyttely on kiinnostava läpileikkaus alan koulutuksen suomasta monipuolisesta erityisosaamisesta sekä siitä, mitä korualan taitajat voivat tarjota Suomen käsityö- ja taidekenttään.