Nuori tekijä – Laura Bruun

Kello & Kulta -lehti nostaa säännöllisesti esiin tuoreita kultaseppiä, kelloseppiä ja muita alan osaajia lehden Nuori tekijä -palstalla. Esiteltävien henkilöiden ei tarvitse olla nuoria iältään, taustalla saattaa olla ura toisaalla. Kyseessä voi olla vaikkapa alan vaihtaja tai vasta myöhemmällä iällä oman juttunsa löytänyt henkilö. Ikä ei siis ole palstalla määrittelevä asia, vaan tuomme esiin juuri kello- ja kulta-alalla vastikään aloittaneita tuoreita, kiinnostavia ja uusia toimijoita, yrittäjiä ja osaajia. Tunnetko sinä sopivan henkilön, tai oletko alalla nuori tekijä itse? Voit vinkata siitä meille: toimitus(at)kellojakultalehti.fi

Parasta työssä on kaikki!

Porvoon maalaisidyllissä kasvanut ja sittemmin Helsinkiläistynyt Laura Bruun on korumuotoilija ja diplomigemmologi (D.G. Fin). Hän opiskeli korumuotoilijaksi Lahden Ammattikorkeakoulussa, Muotoiluinstituutissa v. 2016-2020. Diplomigemmologiksi hän valmistui vuonna 2018 Suomen Gemmologisen seuran kautta. Ensimmäiseltä ammatiltaan Laura on sairaanhoitaja.

Bruun on aina ollut käsillä tekijä. Metallien maailma löytyi kokeilujen kautta, kun hän opiskeli perinteisiä sepän taitoja ja ”mustan raudan” käsittelyä. Artesaaniopintojen aikana syttyi rakkaus hopean työstämiseen. Sittemmin Laura tutustui jalometalleihin, ja lopulta haki ja pääsi opiskelemaan korumuotoilua Muotoiluinstituuttiin.

Ensimmäisen soolonäyttelynsä Magic Forest, Laura piti GAo ShAn -galleriassa Helsingissä tammikuussa 2021. Keväällä Laura remontoi ja rakensi omaa työtilaa Helsingin Kalasatamaan. Tilaustyöt ja mallistot etenivät rinta rinnan työhuoneen valmistumisen kanssa. Muotoilijan työ ja alkava yrittäjyys eivät vielä kanna täyspäiväisesti, joten osa toimeentulosta tulee sairaanhoitajan työstä.

Lauran mielestä muotoilijan työssä parasta on kaikki!

”On ihanaa saada tilaus, joka voi olla kovinkin abstrakti. Kun sitten saan luoduksi konseptin, josta työn tilaaja nauttii, se tuntuu palkitsevalta. Ongelmanratkaisu ja muotojen löytäminen on hauskaa. Konkreettisessa metallintyöstövaiheessa saatan uppoutua työhön pitkäksikin aikaa, löydän sieltä tyyneyttä ja melkeinpä meditatiivisen fiiliksen.”

Lauran haaveena on tehdä muotoilijan työtä täyspäiväisesti, ja mahdollistaa työtilan myös toiselle koruntekijälle.

www.laurabruun.fi


Juttu on julkaistu toukokuun 2021 Kello & Kulta -lehdessä.