Nuori Tekijä – Linnea Häkli

Kello & Kulta -lehti tuo esille tuoreita kello- ja kulta-alalle sekä mikromekaniikan alalle tulevia tekijöitä lehden Nuori Tekijä -palstalla.

Lahdesta kotoisin oleva Linnea Häkli opiskeli kultasepänalan artesaaniksi vuosina 2017-2019. Kaivertajan opinnot hän aloitti heti perään vuonna 2020 ja valmistuu keväällä 2022. Käsillä tekeminen on ollut Linnealle aina luontevaa.

”Vaikka äitini on ammatiltaan kultaseppä, tuli kiinnostus alaa kohtaan yllättäen. Se tapahtui kesken lukio-opintojen. Laitoin hakemuksen sisään ja lähdin opiskelemaan kultasepän alalle.”

Tällä hetkellä Linnea on työharjoittelussa Au3 Verstaalla, osana kaivertajan koulutuksen opintoja. Valmistumisen jälkeen on tarkoitus löytää oman alan töitä.

”Olen kyllä miettinyt yrittäjyyttä ja sen mahdollisuuksia, mutta tällä hetkellä palkkatyöt tuntuisivat oikealta ratkaisulta.”

Linnealla on vahva kiinnostus oppia lisää jalometallialalta, korujen parista.

”Olen ehkä enemmän korujen valmistaja ja tekijä kuin suunnittelija. Unelmoin mieluisasta työstä alalla. Minua kiinnostaa kivenistutus ja haluaisin kehittyä siinä.”

Tulevaisuuden suunnitelmista Linnea toteaa:

”Toivon olevani 10 vuoden päästä töissä jossain kultasepänalan yrityksessä, jossa valmistan laadukaita koruja. Kokemuksen myötä myös yrittäjyys voisi olla hyvä vaihtoehto. Toivon, että minusta tulee hyvä kivenistuttaja.”