Osallistu tulevaisuuden korun suunnittelukilpailuun!

Millaisia koruja käytetään ensi vuosisadalla? Ideoi 100 %:sti kierrätetystä metallista valmistettu koru ja osallistu ReMold-suunnittelukilpailuun! ReMold-korusuunnittelukilpailu on kaikille avoin.

Suomen Jalometallikierrätys Oy kutsuu suunnittelemaan koruja 2100-luvun ihmiselle. ReMold-suunnittelukilpailun tavoitteena on saada ideoita koruista, jotka viestivät tulevaisuuden ihmisen arvoista. Mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä? Mistä hän haaveilee? Onko korujen arvo niiden kauneudessa, ovatko ne mukana kulkevaa varallisuutta tai älylaitteita? Haluamme korujen olevan myös ympäristöystävällisiä. Materiaalina ReMold kilpailun koruissa suunnittelijat voivat käyttää kierrätettyä jalometallia: kultaa, hopeaa tai molempia metalleja.

ReMold-voittajakorun suunnittelija saa 3 000 euron palkinnon. Toinen palkinto on suuruudeltaan 500 euroa ja myös yleisöäänestyksen voittaja saa 500 euroa. Kilpailun voittaneesta suunnitelmasta muokataan yhdessä PajaDesignin kanssa uniikkikoru, jonka raaka-aineesta 100 %:a on kierrätysmetallia. Uniikkikoru huutokaupataan Venemessuilla helmikuussa 2020. Korun tuotot lahjoitetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

ReMold-voittajasuunnitelmat ja muita kilpailutöitä esitellään Keskuskirjasto Oodin ensimmäisen kerroksen digitaalisessa näyttelytilassa 2. – 19.1.2020 Helsingissä. Äänestä suosikkiasi täältä.

Suomen Jalometallikierrätys Oy on vuonna 2011 perustettu Pohjoismaiden suurin jalometallin kierrätysyritys. Suomen Jalometallikierrätys tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kierrättää käyttämättömät jalometalliesineensä rahaksi. Pienetkin metallimäärät ja rikkoutuneet korut saadaan näin uusiokäyttöön. Jalometalleja voidaan käyttää uudelleen lukemattomia kertoja. Kulta ja hopea ovatkin yksiä vanhimpia kierrätettyjä materiaaleja. Metallien kierrätys kuormittaa ympäristöä vain murto-osan verrattuna metallien jalostamiseen uudesta malmista.

Suomen Jalometallikierrätys on Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääyhteistyökumppani. Haluamme olla rakentamassa asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa kestävää tulevaisuutta. Suomen Jalometallikierrätyksen yritysarvojen mukaisesti suunnittelukilpailun teemana on kierrätys ja tulevaisuus.

Katso koko kilpailukutsu ohjeineen linkistä: https://www.korutrahaksi.fi/remold-suunnittelukilpailu/