Talvihäät!

Vaaleaa turkoosia, siniharmaata ja luunvalkoista… Mukaan ripaus tummaa havunvihreää tai eukalyptuslehden harmahtavan vihreää. Vaikka kesä on ihana sesonki häille, ei talvi ole sen huonompi vaihtoehto hääjuhlien viettoon!

Viimeisten vuosien poikkeusolosuhteet ovat vaikuttaneet häiden järjestämiseen paljon. Moni joutui siirtämään vihkiseremoniaa ja hääjuhlia, joskus siirron joutui tekemään jopa kaksikin kertaa, kun koronarajoitukset osuivat juuri omalle kohdalle. Hääjuhlien järjestämiseen on jouduttu kehittelemään vaihtoehtoja, ja osa niistä on tullut ehkä jäädäkseen.

MONTA JUHLAA YKSIEN SIJAAN

Hääjuhlien jakaminen useampiin pienempiin tilaisuuksiin on muodostunut maailmalla lähes trendiksi. Moni pari järjestää jo nyt vihkimisen ja juhlat eri päivinä, mutta juhlia voi pitää myös erikseen useammalla kokoonpanolla, pienemmällä porukalla. Vaikka ulkomaille meno on ollut rajoitettua, saatetaan juhlia viettää sekä reissussa että kotimaan kamaralla muutaman kymmenen hengen kesken. Vihkiseremonia omanaan, lähisukulaiset yhdessä juhlassa sekä ystävät ja kaverit toisessa juhlassa. Mitä useammat kekkerit, sen hauskempaa!


Rantaniitty sormus, jonka keskellä on kotimainen Luumäen akvamariini, ympärillä Luoston ametistit, hinta 10 230 €, Kultaseppä Kulmala.

RENNOSTI HAUSKANPITOA

Juhlien koristelussa on huomioitu rentous ja helppous. Luonnonelementit ovat kauniita ja helposti sesongin mukaisia. Helppous on tapetilla ehkä senkin takia, että mitä tahansa voi tapahtua, ja juhlat on saatava pystyyn kevyemmälläkin varautumisella tai toisaalta, ne voidaan joutua perumaan ja siirtämään myöhemmäksi!

Hääpuvuissa ja koristelutyyleissä vintage on juuri nyt hip ja pop, mutta yksinkertaisen vintage-tyylin lisäksi runsas ja yltäkylläinen Bridgerton -henkinen ylenpalttisuus on myös vahvasti pinnalla. Pitkän ja synkän korona-ajan jälkeen rentous, hauskuus ja yhdessä oleminen ovat ykkösjuttuja, millä tyylillä tahansa!


18 karaatin valkokultainen Lilibet timanttisormus, hinta 7890 €, design Jussi Louesalmi, Au3 Kultasepät.

VINTAGEA SORMUKSISSA

Nyt panostetaan ekstraa vihkisormuksiin ja hääkoruihin. Kun juhlista ja häämatkoista on jouduttu nipistämään, on sormukseen voitu lisätä entistä enemmän. Tämän talven vihkisormuksissa on värikkäitä jalokivia, vaikka toisaalta kirkkaat timantit ovat myös suosittuja. Vintagetyyli näkyy hääpuvun lisäksi myös sormustrendeissä. Moni hääpari haluaa teettää sormukset, joissa on hääparille suunniteltua yksilöllisyyttä, vaikkapa niin, että parin sormuksissa on joku yhteinen elementti.


14 karaatin valkokultainen Donna timanttisormus, hinta 2190 €, Festive.

Moni pari miettii myös jo tulevaa; vihkisormus halutaan jättää perinnöksi jälkikasvulle. Usein mielessä on myös koruissa toteutunut kestävä ja vastuullinen materiaalinkäyttö ja sormuksia valitessa suositaan paikallista tai ainakin kotimaista suunnittelijaa ja valmistajaa.

Suomesta löytyy monia laadukkaita kultasepänliikkeitä ja taitavia korumuotoilijoita, joilta voi tilata elämänsä tärkeimmät sormukset.

Ihania häähetkiä kaikille talven aikana rakkauden juhlaa viettäville!

Teksti: Kello & Kulta -lehden toimitus Kuvat: Unsplash ja valmistajat