Tummien ja pehmeiden sävyjen muusikko Suad valmistelee uutta levyä.

Suad eli muusikko Suad Khalifa astuu Kello & Kulta -lehden haastattelua ja kuvausta varten vanhan huvilan ovesta sisään ja tunnustaa heti olevansa talohaukka. Vanhat talot ja niiden aiempien asujien ja moninaisten tapahtuminen kerrostumat kiinnostavat. Se ei yllätä, sillä tummuus, outous ja vanhat rakennukset luovat tunnelmaa myös artistin musiikkivideoissa. Viime vuonna EP:n julkaisseella Suadilla on mieleenpainuvan pehmeä ääni, sanoitukset ovat vakuuttavia ja biisit kuulostavat positiivisella tavalla epäsuomalaiselta.

Oivalluksen hetkeä omasta muusikko- ja artistiurasta Suad ei suoraan osaa sanoa. Asiat myös vain ajautuivat siihen.
Useat muusikkokaverit ja- kollegat pyysivät häntä laulamaan levyilleen ja hänen ääntään onkin voinut kuulla muun muassa Freemanin, Uuden Fantasian, Op:l Bastardsin, Noah Kin ja Jaakko Eino Kalevin kappaleilla.

Suad tunnustaa olevansa introvertti ja keskittyisi mieluummin tuomaan esiin vain musiikkiaan. ”Nykymaailmassa vaaditaan, että tekijä on koko ajan esillä. Ihan kuin musiikki ei riittäisi! Henkilökohtaisesti haluaisin kiinnittää huomion vain musiikkiin ja antaa sen puhua puolestaan. Musiikkibisneksessä voi olla paljon epäolennaisia asioita, ja niitä huomioidaan liikaa. Se tuntuu olevan tämän päivän juttu. Itselleni tärkeätä ja olennaista on musiikki ja aitous.”
Tyyli voi olla artistille kuitenkin työkalu tai sillä voi viestiä asioita. Tyylillä voi myös kiinnittää huomiota. ”Minulle on tärkeää näyttää itseltäni. Kun menen esiintymään, pyrin pitämään huomion musiikissa. Olen mielialapukeutuja, mutta silti koen, että musiikki on keskiössä.”

Teksti ja kuvat: Julia Weckman
Lue koko juttu uusimmasta Kello & Kulta -lehdestä!