Vuoden kaunein sormus 2018 kilpailu on käynnistynyt!

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailu kultasepille on käynnistynyt.
Kilpailu järjestetään jo yhdennetoista kerran. Tämän vuoden kilpailu korostaa suomalaista muotoilua, ja inspiraatiota haetaan suomalaisista naisista.
Vuoden 2018 kilpailussa etsitään designia, joka ihastuttaa myös Suomen rajojen ulkopuolella ja on valmis maailmanvalloitukseen. Designin lisäksi haetaan tarinoita siitä, miten suomalaiset naiset ovat vaikuttaneet kilpailutöiden suunnitteluun.

Kilpailun raati valitsee ehdotuksista 10 finalistia. Sormukset ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messukokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.10.2018 ja Häät-lehdessä lokakuussa 2018. Kilpailun voittaja valitaan lokakuun ajan Häät.fi-nettisivuilla käynnissä olevassa yleisöäänestyksessä ja voittaja julkistetaan marraskuussa. Palkinnoksi voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin.

Suomalaisen korusuunnittelun näyteikkuna
Viime vuonna kilpailuun tuli yli 70 työtä ja yleisöäänestyksessä annettiin yli 12 000 ääntä. Kilpailun voitti Jussi Louesalmen suunnittelema Keto-sormus.
– Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu oli meille menestyksekäs. Somehuomio kilpailun aikana ja sen jälkeen on yllättänyt, ja tämä positiivinen ote on näkynyt myös Keto-sormuksen myynnissä. Olemme toteuttaneet sormuksen ympärille malliston, joka laajenee entisestään koko ajan. On mukavaa saada hyvää palautetta suoraan kuluttajilta ja yleisöltä, kertoo Au3 Kultaseppien Jussi Louesalmi. (kuva Julia Weckman)

 

 

Kilpailuun osallistuvan työn tulee olla Suomessa 1.1.2017 jälkeen suunniteltu ja valmistettu sormus. Kultasepät saavat ilmoittaa omat sormuksensa kilpailuun kesän aikana.
Kilpailun raadissa ovat mukana muun muassa Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja Piia Lehtinen ja radiojuontaja Hanna Kinnunen.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 11. kerran. Vuoden 2018 kilpailussa on yhteistyökumppanina belgialainen timanttialan yritys Windiam.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailun nettisivut: https://www.haat.fi/artikkeli/laheta-luomuksesi-vuoden-kaunein-sormus-2018-kilpailuun

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)