Vuoden kaunein sormus 2023 -finalistit on valittu

– ilmassa on orgaanisia muotoja ja värejä, rohkeutta ja iloa

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailussa suunnittelijoita innostettiin poimimaan viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta sekä kuvittelemaan, millainen sormusmuotoilu voisi kuvastaa huomiseen katsovaa Häivähdyksiä-teemaa.

Nyt 16. kertaa järjestettävään, kulta- ja hopeasepille sekä korumuotoilijoille suunnattuun kilpailuun osallistui 53 työtä, joista esiraati valitsi toiseen vaiheeseen 23 ja finaaliin 10 työtä. Jatkoon valituilta suunnittelijoilta pyydettiin kilpailutyön suunnitelman ja tarinan ohella kaupallinen suunnitelma siitä, miten sormusdesign voisi valloittaa uusia sukupolvia Suomessa ja kansainvälisesti.

VUODEN KAUNEIN SORMUS 2023 -KILPAILUN FINALISTIT OVAT:

Petri Eklöf, Atelier Eklöf

Anu Kaartinen, Anu Kaartinen Jewellery

Eva Kuczora, Linea Design Finland

Mika Paasonen, Paaso Jewellery Company

Satu Pyhänniska, Pyhänniska Koruntekijä

Jouni Saarenpää, Unique Jewels

Lauri Silván, Laatukoru

Mika Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Robert Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Ville Tuovinen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finalistit valinneeseen esiraatiin kuuluivat toiminnanjohtaja HENRIK KIHLMAN, Suomen Kultaseppien Liitto; toimittaja HANNA KINNUNEN, Aito Iskelmä; yhteistyöpäällikkö PIIA LEHTINEN, Designmuseo; vaikuttaja ja podcast-juontaja SARA PARIKKA, johtava intendentti HANNE SIEKKINEN, Huutokauppa Helander; viestinnän asiantuntija PIA SIEVINEN, Helsingin Messukeskus ja päätoimittaja SARI YLI-SALOMÄKI, Häät-lehti ja Häät.fi.

Kilpailutöitä arvioidessaan esiraati kiinnitti huomioita sormusten omaperäisyyteen, laatuun ja estetiikkaan. Keskustelua herättivät myös ekologisuus, eettisyys ja vastuullisuus. Vastuullisuus ja eettisyys ovat kuluttajille yhä tärkeämpiä valintaperusteita, ja suunnittelijat voivat vaikuttaa niihin esimerkiksi materiaalivalinnoilla.

”Orgaaniset muodot jatkavat voittokulkuaan. Lisäksi esiin nousi monipuolisuus – esimerkiksi värikivien ja keltakullan tuleminen. Kun pitkään nähtiin lähes yksinomaan valkokultaa ja timantteja, muotoiluun on tullut mukaan leikittelyä, iloisuutta ja rohkeutta. Varovaisuus on väistynyt”, esiraadin jäsenet tiivistivät sormusmuotoilun ajan hengen.

FINALISTISORMUKSET NÄHDÄÄN I LOVE ME -MESSUILLA LOKAKUUSSA

Finalistisormukset julkistetaan lokakuun alussa. Kilpailun voittaja valitaan Häät.fi:ssä käynnistyvän yleisöäänestyksen perusteella ja julkistetaan marraskuussa. Finalistisormukset nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023 ja Häät-lehden lokakuun numerossa.

Vuoden Kaunein Sormus on alalla arvostelu kilpailu, jonka voittaja saa I love me -messujen myöntämän 3000 euron palkinnon. Kilpailu tuo voittajalle ja finalisteille myös näkyvyyttä ja on auttanut suunnittelijoita eteenpäin alalla. Kilpailun yleisöäänestykseen on osallistunut vuosittain yli 10 000 korujen ystävää.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi.

Kuva: www.haat.fi