Vuoden kaunein sormus 2023 voittaja on Robert Tarkkasen Juuret

Helsinkiläisen kultaseppämestari Robert Tarkkasen suunnittelema Juuret – Roots -sormus on voittanut Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun.

Vuoden kaunein sormus 2023 – Juuret, Robert Tarkkanen

Vahvan muotokielen omaava, heliodoreja, valko- ja keltakultaa sekä timantteja yhdistelevä cocktailsormus sai eniten ääniä kilpailun yleisöäänestyksessä. Vain 25-vuotias Tarkkanen on kilpailun historian nuorin voittaja ja kolmannen polven kultaseppämestari, josta on vaivihkaa tullut myös suomalaisten räppäreiden korujen hovisuunnittelija.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu nostaa esiin tämän hetken korumuotoilua ja sen monimuotoisuutta sekä kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja. Nyt 16. kertaa järjestetyn kilpailun teemana oli Häivähdyksiä. Robertin sormus Juuret – Roots syntyi tavallaan sattumalta ja hyvään saumaan. Hän oli tekemässä mestarityötään, heliodoreista ja timanteista valmistettua kultaista cocktail-kaulakorua, ja mietti, että oheen sopisi myös sormus. Vuoden kaunein sormus 2023-kilpailun teema ”häivähdyksiä” sopi Robertin mielestä niin hyvin hänen mestarityöhönsä, että hän alkoi suunnitella sormusta, joka sopii molempiin. Juuret -sormus on valmistettu 18K kelta- ja valkokullasta ja siinä on kaulakorun tapaan Ukrainasta louhittuja ja siellä hiottuja heliodoreja sekä timantteja.

Kulta- ja hopeasepille sekä korumuotoilijoille suunnattuun kilpailuun ilmoitettiin 53 sormusta, joiden joukosta esiraati valitsi 10 finalistia yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksessä annettiin 6773 ääntä. Voittosormus sai 19,7 prosenttia äänistä.

Vuoden kaunein sormus 2023 finalistisormukset.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun esiraatiin kuuluivat toiminnanjohtaja Henrik Kihlman, Suomen Kultaseppien Liitto; radiotoimittaja/Aito Iskelmä ja näyttelijä Hanna Kinnunen; yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Designmuseo; vaikuttaja ja podcast-juontaja Sara Parikka; johtava intendentti Hanne Siekkinen, Huutokauppa Helander; viestinnän asiantuntija Pia Sievinen, Helsingin Messukeskus ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, Häät-lehti ja Häät.fi.

Teksti: Häät.fi ja Julia Weckman

Kuvat: Teemu Töyrylä