Vuoden kaunein sormus finalistit on valittu

Vuoden 2024 kilpailun teemana oli Flora.

Uudistuneen kilpailun teema Flora kannusti korumuotoilijoita inspiroitumaan orgaanisten muotojen kauneudesta.

Miten luonnon kauneus voi näkyä sormuksen muodossa ja yksityiskohdissa? Miten toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, eettisesti ja läpinäkyvästi, jotta suomalaisena käsityönä valmistetut sormukset ovat edelleen osa arkea ja juhlaa tulevien vuosikymmenten ja -satojen kuluttajille? Mitä on otettava huomioon tänään, jotta uusia sormuksia tehdään, ne kestävät ja niitä lahjoitetaan seuraaville sukupolville sekä muotoillaan uudelleen arvokkaita materiaaleja kierrättäen.

Vuoden sormus 2023 finaalisormukset.

Ilmoittautuessa sormuksen muotokieltä tuli tukea uniikilla nimellä sekä lyhyellä, inspiroivalla tarinalla siitä, mikä suunnittelijaa innoitti juuri tämän sormuksen muotoiluun ja sen materiaalivalintoihin. Finalisteja valitessaan raati arvioi sormusten laadun, käytettävyyden, estetiikan ja tarinan ohella myös kaupallisuutta eli sitä, miten sormuksen design voisi valloittaa uusien sukupolvien sydämiä Suomessa ja ulkomailla.

Kilpailun esiraati kokoontui arvioimaan kilpailuun ilmotettuja sormuksia. Kuvassa toiminnanjohtaja Henrik Kihlman (vas.) Suomen Kultaseppien Liitto, yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen Arkkitehtuurimuseo x Designmuseo, tuottaja Jasmiina Dawoud Love me do -häätapahtuma, johtava intendentti Hanne Merikanto Huutokauppa Helander ja raadin puheenjohtaja, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki Häät-lehti ja Häät.fi.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestää Häät-lehti ja Häät.fi yhteistyössä kumppanien mm. Love me do -häätapahtuman ja Suomen Kultaseppien Liiton kanssa.

Vuoden 2024 kilapilun finalistit ovat:

Anneli Aaltonen, Papaja

Ismo Alakärppä, Ainua Jewelry

Kirsti Doukas, Saarikorpi Design

Petri Eklöf, Atelier Eklöf

Maria Karlström, Guldviva

Hanna Korhonen, Hanna K Design & Jewellery

Otto-Emil Lamberg, A. Tillander

Marko Osala, Festive

Annika Takanen, Festive

Mika Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Kilpailun aikataulu

19.6.2024 finalistit julkaistaan

1.10.2024 finalistisormukset julkaistaan ja äänestys alkaa

5.10.2024 sormukset esillä Love me do -häämessuilla Helsingissä

31.10.2024 äänestys päättyy

Finaaliin yltäneet 10 sormusta esitellään lokakuussa 2024 Häät.fi:ssä, Häät-lehdessä 2/2024 sekä Love me do -häämessuilla Kaapelitehtaalla 5.10.2024. Voittaja ja parhaiten sijoittuneet julkaistaan marraskuussa 2024 yleisöäänstyksen päätyttyä.

Kello&Kulta -lehti onnittelee finalisteja!

Teksti: Häät.fi

Kuva: messukeskus.com