Vuoden Kauneinta etsimässä

Vuoden Kaunein sormus -kilpailu etsii jälleen uutta palkittavaa. Tällä kertaa teemana on Uusi alku.

Vuoden Kaunein sormus -kilpailu etsii tänä vuonna visuaalista tulkintaa elämän murroskohdista.

Kilpailussa herätellään ajatusta siitä, kun siirrymme ennemmin tai myöhemmin kriisin värittämien vuosien jälkeen uuteen normaaliin. Maailma alkaa hiljalleen avautua ja yhteiskunta herää uuteen alkuun muuttuneena. Nykyhetken lisäksi inspiraatiota Uusi alku -teeman toteuttamiselle saattavat tarjota aiemmat historialliset murroskohdat tai jälleenrakentamisen alkuajat. Usein kriisien jälkeen on koittanut uudenlainen luova kausi.

Vasemmalla Vuoden Kaunein Sormus 2010 voittaja: Kultaseppä Tarkkasen Praha. Timanttisormus sai nimensä siitä, että ensimmäinen vastaava timanttisormus toimitettiin asiakkaalle Prahaan. Oikealla Vuoden Kaunein Sormus 2021 voittaja: Pia-Mari Jullin Forget Me Not.

Vuoden 2022 teeman voi ymmärtää myös henkilökohtaisemmalla tasolla: Uusi alku on myös kihlautuneilla, avioliittonsa solmivilla tai vaikkapa vaikeasta sairaudesta toipuvilla henkilöillä. Teema Uusi alku antaa korusuunnittelijoille sekä kulta- ja hopeasepille luvan inspiroitua ja kuvitella ennakkoluulottomasti, millainen on uutta alkua kauniisti symboloiva sormus.

Sormuksen muotokielen tueksi tarvitaan korulle nimi ja lyhyt tarina siitä, mikä suunnittelijaa on innoittanut sormuksen muotoiluun ja materiaalivalintoihin. Finalistit valitseva esiraati arvioi laatua, käytettävyyttä ja estetiikkaa, mutta myös sitä, miten nimi ja tarina tukevat muotokieltä ja voisiko suomalainen sormusdesign valloittaa sydämiä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Vasemmalla Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finalisti vuodelta 2021: Anu Kaartisen Diamond Queen
ja oikealla Vuoden kaunein Sormus 2013 voittaja: Carina Blomqvistin Eden.

Kilpailuun voi hakea enintään kolmella ehdotuksella, ja ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu 31.5. mennessä. Finalistit valitaan kesäkuussa ja yleisö saa perinteiseen tapaan äänestää omaa suosikkisormusta syksyllä 2022.

Vuoden Kaunein sormus -kilpailu järjestetään tänä vuonna jo 15. kerran. Kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtuma (Messukeskus) ja Häät-lehti & Häät.fi.

Kello & Kulta -lehti esittelee kilpailun voittajan syksyn lehdessä!