Vuoden koru 2024 -kilpailun finalistit ovat julkaistu

Vuoden koru 2024 -kilpailu esittelee monimuotoista kotimaista korualan osaamista

Kuudetta kertaa järjestettävän Vuoden koru -kilpailun finalistit esittelevät laajaa ja monipuolista kotimaista korumuotoilun osaamista. Vuoden koru 2024 -kilpailun suojelijana toimii Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala. Kilpailuun osallistui tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia, yhteensä 31 kappaletta. Osallistujien joukosta esiraati valitsi kymmenen finalistia ja voittajan valitsee yleisö. Vuoden koru 2024 -kilpailun voittaja julkaistaan tammikuussa 2024.

Rohkeuden, tarinoiden ja värien loistoa

Finalistien töissä nousevat erityisesti esiin rohkeus, uskallus ja pelkäämättömyys. Koruissa näkyvät myös tekijöiden vahvat tarinat ja henkilökohtaiset kokemukset, sekä symboliikka. Korujen materiaaleina on käytetty hopeaa, kullattua hopeaa sekä korukiviä. Erityisesti värikkäät ja kookkaat korukivet loistavat tämän vuoden finaalitöissä, mukana on esimerkiksi kotimainen kauniisti hohtava spektroliitti.

Vuoden koru 2024 -kilpailun finalistikorut.

VUODEN KORU 2024 -FINALISTIT

DAS LOTUS, Ralph Granroth (Espoo)

HÄIVÄHDYKSIÄ, Pirjo Lakkapää (Kiiminki)

ILLUUSIO, Laura Bruun (Helsinki)

JUICY BY NATURE, Katja Luukkonen (Espoo)

KOMOREBI, Hanna Korhonen (Kuopio)

LOVELLA, Tiina Hälikkä (Jämsä)

RANTAPOLULLA, Saara Kinnunen (Helsinki)

ROIHU, Heini Hänninen (Kuopio)

MYRSKYLUODON MAIJA (STORMSKÄRS MAJA), Maria Karlström (Maarianhamina)

TERRA, Taina Pelkonen (Oulu)

Esiraadissa mukana olivat Tiina Liljeblad (Ylen Puvusto), markkinointipäällikkö Niina Ollikka (Suomalaisen työn liitto), hääsuunnittelija Micu Mäkitalo (Juhlakirsikka), toiminnanjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), museonjohtaja Essi Pullinen (Suomen kello- ja korumuseo Kruunu) sekä Vuoden koru -kilpailun tuottaja Johanna Lundán (Jules & Beryl Oy).

Vuoden Koru -kilpailun finalistikorut esillä Suomen kello- ja korumuseossa sekä Lempäälän Ideaparkissa

Finalistikoruja pääsee ihailemaan myös Suomen kello- ja korumuseo Kruunun näyttelyssä Espoossa 8.12.2023 – 21.1.2024. Vuoden Koru 2024 -kilpailu huipentuu Lempäälän Ideaparkissa Häämessut -tapahtumaan 27.1.2024, jolloin kaikki finalistikorut nähdään tapahtuman muotinäytöksessä ja yleisöllä on mahdollisuus tavata suunnittelijat, tutustua koruihin sekä tehdä ostoksia.

Yleisö valitsee voittajan

Kilpailun voittajaksi valitaan yleisön suosikki. Kilpailun verkkosivulla yleisöllä on monipuoliset mahdollisuudet tutustua koruihin ja niiden suunnittelijoihin sekä äänestää omaa suosikkiaan.

Äänestys on avoinna 16.11.2023-27.1.2024 osoitteessa: https://www.julesandberyl.fi/vuodenkoru/

Teksti: Jules&Beryl

Kuva: jules&Beryl/Ellina Noronen