Vuoden Kultaseppä 2021, Olli Johan Lindroos

Suomen Kultaseppien Liitto ry on valinnut vuoden 2021 vuoden kultasepäksi kultaseppä Olli Johan Lindroosin, s.1980.

Suomen Kultaseppien Liitto ry. on vuodesta 1987 alkaen nimennyt Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä ja on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepänalalla.

Olli Johan Lindroos on 33. Suomen Kultaseppien Liiton myöntämän, vuoden kultasepän tittelin saanut kultaseppä. Poikkeuksellista tekee sen, että on ensimmäinen kerta, kun titteli myönnetään toisessa polvessa. Ollin isä kultaseppämestari Esko Lindroos nimettiin vuoden kultasepäksi vuonna 2006.

Olli Johan Lindroos on toisen polven kultaseppä, joka on omalla määrätietoisella työllään rakentanut uuden, oman kotimaisen korubrändinsä. Matka perinteisestä tasokkaasta kultasepänliikkeestä Porissa omaan brändättyyn OJL ”flagship” liikkeeseen Helsingin ytimessä on ollut pitkä ja haastava. Selkeä tavoite, uuden teknologian hyväksikäyttö sekä valmistuksessa että markkinoinnissa yhdessä määrätietoisen työskentelyn kanssa ovat tuoneet tulosta ja OJL on alalla kannustava esimerkki siitä, että kannattavan kotimaisen brändin ja yritystoiminnan rakentaminen kultasepänalalla on mahdollista.

Onnittelut Vuoden Kultasepälle!