Vuoden kultaseppä 2022

Vuoden Kultasepäksi v. 2022 on nimetty Chao-Hsien Kuo.

Chao on syntynyt Taiwanissa v.1973. Hän on kultasepänalan jatko-opintojen lisäksi suorittanut Kultaseppämestarin tutkinnon sekä Taiteen maisterin tutkinnon.

Parikymmentä vuotta kestäneen uran meriitteihin kuuluu lukuisia palkinto- ja finaalisijoja kansainvälisistä korukilpailuista niin Euroopassa kuin Aasiassa. CV:stä löytyy kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä toistasataa kappaletta. Näyttelyiden joukosta löytyy sekä omia näyttelyitä että huomattava määrä kutsunäyttelyitä.

Viime vuosina Chao on kutsuttu mukaan kahdesti Mad About Jewelry– näyttelyyn The Museum of Arts and Designiin New Yorkiin sekä ensimmäisenä ulkomaalaisena arvostettuun Goldsmiths’ Fair- tapahtumaan Lontooseen. Chao on oman korutuotantonsa lisäksi toiminut Lapponian ensimmäisenä naissuunnittelijana.

Chaon uraauurtava työ kultasepänalalla on palkittu kolmasti Valtion taiteilija-apurahalla ja Chaon töitä löytyy Valtion Taideteostoimikunnan, Korutaideyhdistyksen sekä Designmuseon kokoelmista.

Chao-Hsien Kuo: October neck piece.

Chao yhdistää muotokielessään taidokkaasti kotimaansa perinteitä pohjoismaalaiseen pelkistettyyn muotokieleen.Pitkäjänteisen työn tuloksena on syntynyt tunnistettava tyyli, joka nojautuu monipuoliseen perinteeseen sekä vahvaantekniseen osaamiseen jossa erikoistekniikoilla on tärkeä rooli. Chaon tuotanto tuo korualalle uudenlaista rohkeaa muotoilua, joka vastaa tämän päivän vaatimuksia perinteitä unohtamatta.

Yrityksessään Chao & Eero, Chao-Hsien Kuo on yhdessä aviomiehensä, Kultaseppämestari Eero Hintsasen kanssa luonut merkittävän uran niin kotimaassa kuin kansainvälisillä areenoilla.

Suomen Kultaseppien Liitto ry. on vuodesta 1987 nimennyt ansioituneelle kultasepälle Vuoden Kultasepän tittelin. Onneksi olkoon Vuoden 2022 Kultasepälle!

Chao-Hsien Kuo: Silver Wind tiara no.2. Materials: 925 o/oo silver 2018. Photo by Chao-Hsien Kuo.