Vuoden kultaseppä 2023

Vuoden kultasepäksi 2023 on valittu kultaseppämestari Pia-Mari Jull!

Vuoden kultaseppä 2023 Pia-Mari Jull

Pia-Marilla on laaja kokemus kultasepänalan eri toimialueilta: hän on toiminut kouluttajana, korujen valmistajana sekä muotoilijana. Tällä hetkellä hän on Kelloseppäkoulun jalometallitiedon opettaja, sekä toimii yrittäjänä omassa koruyrityksessään Versatile idea Oy:ssä.

Pia-Mari suoritti kultasepän oppisopimuskoulutuksen Lapponia Jewellery Oy:ssä ja valmistui vuonna 1994. Opinnot jatkuivat sen jälkeen Lahden ammattikorkeakoulussa. Tarkastuslaitos Inspecta Oy:llä Pia-Mari oppi tuntemaan jalometallialan toimijoita Suomessa sekä luomaan laajan toimijaverkoston. Leimauksen parissa työskentely jatkui vapaaehtoisvoimin toteutetussa ”leimat.fi” -projektissa, jossa suomalaisten kultaseppien nimileimoja on digitaalisesti tallennettu verkkosivulle suuren yleisön käyttöön.

Mestarintutkinnon Pia-Mari suoritti vuonna 1999. Vuodesta 2000 Pia-Mari on toiminut jalometallialan opettajana Kelloseppäkoulussa, missä hän on kouluttanut erikoismyyjiä, mikromekaanikkoja, kelloseppiä sekä alan harrastajia kultasepänalan tekniikoissa.

Vuoden Kultasepäksi nimetään Suomen Kultaseppien liiton jäsen, joka tunnetaan erityisen etevänä kulta- tai hopeaseppänä, ja on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepänalalla.

Kuva @versatileideaoy