Äänestä Vuoden Kaunein Sormus 2020!

Tällä kertaa korumuotoilijoita pyydettiin suunnittelemaan ystävyyttä, kumppanuutta tai rakkautta ilmentäviä sormuksia vuoden 2020 Vuoden Kaunein Sormus -kilpailuun, jonka teemana on Sinä & Minä.

Kuva: Teemu Töyrylä.

Millainen sormus sopisi meille molemmille ikään tai sukupuoleen katsomatta? Samanlaisilla sormuksilla voi juhlistaa vaikkapa ystävyyttä, vanhemmuutta tai rakkautta.

Kaikki finalistisormukset edustavat suomalaista korusuunnittelua ja kultasepäntyötä.

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finalistit:

Minä suojelen sinua kaikelta | Anneli Aaltonen (Papaja): Klassista muotoilua, sekä herkkä ja puhuva sommittelu, joka juhlistaa monenlaisia läheisiä suhteita.

Shape of respect | Kalle Hakola: Uniikki toteutus, jossa on käytetty kokeilevaa uutta teknologiaa. Äänen muuttaminen muodoksi konkretisoi sen, miten monimuotoista korun tekeminen voi prosessina olla.

Kultareunus | Anu Kaartinen (Anu Kaartinen Jewellery): Teatraalinen ja moniulotteinen sormus, jossa on erilaisia pintoja ja tasoja. Taidokasta käsityötä.

Aeterna | Emil Lindfors (Emil Lindfors Design): Keveä ja ajaton, mutta moderni sormus, jossa on onnistuneet mittasuhteet. Kierteessä näkyy yhteys ja äärettömyys

Kero Gold | Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät): Innovatiivista, epäsymmetristä jalokivien sommittelua. Rohkean maskuliininen timanttisormus.

Jälki | Mika Mäkinen (Kultaseppä Mika Mäkinen): Hienostunut mutta alkuvoimainen ja juureva sormus, jossa on mielenkiintoinen tekniikka. Kuviointi muistuttaa nahkaa, puuta, sormenjälkeä tai kullan kimallusta joen pohjalla.

Tahto | Tuuli Niinivaara (TuuliVaara): Uusi persoonallinen tulkinta perinteisestä, avoimesta sormusmallista. Kiinnostava pintastruktuuri, jossa on herkkyyttä ja persoonallisuutta.

Heart | Harri Nukarinen (Aito Helsinki): Klassikkomuotoilua, 70-luvun glamouria ja Las Vegasin tunnelmaa. Materiaalina käytetty ennakkoluulottomasti titaania.

Polaire | Petri Pulliainen (Kultaseppä Petri Pulliainen): Rohkea ja goottihenkinen sormus, jossa on haastavaa teknistä osaamista.

Routa | Annika Takanen (Festive-timanttikorut): Taidokkaasti tehty sormus, jossa on kiinnostava pintastruktuuri. Moniulotteinen, mielenkiintoinen ja ristiriitainenkin sormus, jossa on ripaus nostalgiaa.

Esiraati valitsi 48 kilpailuun ilmoitetusta työstä 10 sormusta yleisöäänestykseen. Esiraatiin kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää.

Voittajasormuksen suunnittelija palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 13. kerran. Voittaja julkistetaan marraskuussa!

https://www.haat.fi/arti…/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2020?