Katseenvangitsijasta käyttöesineeseen – Teemu Potapoff kerää kelloja

Teemu Potapoff ja kellot ovat kulkeneet pitkän yhteisen matkan. Lapsuuden Leijonien ja Casioiden jälkeen varsinainen kellojen maailma aukeni rap-musiikin ja räppäreiden kautta. 1990-luvun amerikkalaiset räppäritähdet poseerasivat usein tuhti ja arvokas kello ranteessaan. Breitling for Bentley oli oikea kuningasluokan räppärikello. New Yorkista Potapoffkin osti ensimmäisen mekaanisen arvokellonsa vuonna 2004. Se oli kaikki räppärikriteerit täyttävä, timanteilla koristeltu Avianne & Co.
”Olihan se hulppea ranteessa ja käänsi katseita Helsingin yöelämässä. Kello tuntui hienolta ja tärkeältä siihen aikaan, mutta alkoi vähitellen vaikuttaa jotenkin liian isolta ja julkealta”.
Potapoff flippasi – eli laittoi vaihtoon – Aviannen ja hankki tilalle Breitlingin Superoceanin. Se toimi aikansa katseenvangitsijana, joka vaihtui Rolexiin, Explorer II:een, joka puolestaan sai tehdä tilaa valkokultaiselle Paneraille.
”Kellot ovat minulle viime kädessä käyttöesineitä. Niihin ei pidä kiintyä liikaa. Myyn pois, jos kyllästyn tai huomaan, ettei tule pidettyä ranteessa.”, Potapoff sanoo

Lue koko juttu uusimmasta Kello & Kulta -lehdestä!

Teksti: Olli Seppälä
Kuvat: Julia Weckman