la 8.9. klo 13 Björn Weckström haastattelussa Helsingin Akateemisen Kohtaamispaikalla

Björn Weckströmin haastattelu Helsingin Akateemisen Kohtaamispaikalla lauantaina 8. syyskuuta klo 13.
Tilaisuus alkaa klo 12.30 kuvataiteilija Ville Anderssonin haastattelulla, jonka jälkeen klo 13 vuorossa on Björn Weckström. Weckström on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran kuvanveistäjänä ja korutaiteilijana. Haastattelijana tilaisuudessa toimii Ville Blåfield.
 
”Kuvanveistäjä ja korumuotoilija Björn Weckströmin jo yli 60 vuotta jatkunut ura hakee vertaistaan: yli 1500 uniikkia korua, veistosta ja maalausta, kymmeniä näyttelyitä ja luentoja ympäri maailmaa. Miten hänestä tuli yksi kansainvälisesti menestyneimpiä taiteilijoitamme, jonka käsissä niin kulta, hopea, pronssi, marmori, lasi kuin akryylikin ovat saaneet upeat, veistokselliset muotonsa?
 
Omaelämänkerrassaan Myyttinen muotoilija (Bazar) Weckström kertoo teostensa synnystä ja niiden vastaanotosta sekä uransa kiinnostavista käänteistä. Hän on ollut taiteilijana oman tiensä kulkija, jonka teokset ovat usein olleet aikaansa edellä. Suurelle yleisölle tutuimpia lienevät kultaiset Lapponia-korut ja Star Wars -elokuvassa prinsessa Leian kaulassa nähty hopeinen Planetaariset laaksot. Täysin toista kokoluokkaa edustavat suurikokoiset ihmistä kuvaavat pronssiveistokset, joista monet ovat syntyneet antiikin myyttien innoittamana hänen Italian studiossaan.
 
Björn Weckström tarkastelee omaa matkaansa avoimesti ja lempeällä katseella. Hän muistelee myös työtovereitaan ja ystäviään, joihin lukeutuvat muun muassa Kaj Frank, Tapio Wirkkala, Aulis Blomstedt, Tove Jansson, Christer Kihlman, Okko Kamu ja Aulis Sallinen. Oman erityisen paikkansa tarinassa saavat jo pienenä poikana syntynyt rakkaus purjehtimiseen sekä hänen elämänsä naiset.”
 
BJÖRN WECKSTRÖM:
Myyttien muotoilija (Bazar) / Mitt liv som Björn (Bazar)
 
Björn Weckströmin patsas Minotauro on esillä Helsingin Akateemisessa 5.9. – 30.9.2018.