Nuori Tekijä

Kello & Kulta -lehti nostaa esiin tuoreita kello- ja kulta-alan osaajia ja ammattilaisia. Marraskuun 2019 lehdessä esittelimme Oskari Kyöstilän Kouvolasta.

Kelloseppäkoulusta keväällä 2019 valmistuneen Oskari Kyöstilän haaveena on aina ollut oma yritys ja itsensä työllistäminen.

”Jo opiskeluaikanani keräsin työkaluja ja mietin, että joskus aion työskennellä omassa pajassani, vaikka en ajatellut sen tapahtuvan näin nopeasti. Moni asia johti kuitenkin siihen, että koin nyt olevan hyvä aika laittaa homma tulille.”

Sopiva paikka toiminnalle löytyi Kuusankosken Taideruukista.

”Suunnittelimme isäni kanssa remontin ja aloimme laittamaan pajaa kuntoon. Asiat ovat menneet todella luontevasti ja aika vähällä stressillä.”

Kyöstilän mukaan omassa yrityksessä hienoa on, että on itse vastuussa kaikesta ja saa tehdä asiat juuri niin kuin haluaa. Myös asiakkaiden kanssa toimiminen ilman välikäsiä on arvokasta.

”Tavoitteenani on asiakaskunnan vakiinnuttaminen ja mahdollisesti työllistää tulevaisuudessa itseni lisäksi muitakin.”

Kyöstilä tarjoaa kaikkia kellosepän palveluita.

”Korjaan ja huollan seinäkellot, taskukellot ja rannekellot. Tietysti myös pariston vaihdot ja muut pikkutyöt kuuluvat tarjontaani. Aion myös huoltaa käytettyjä rannekelloja ja laittaa ne sitten myyntiin.”

Kelloalan tilanteesta nyt ja tulevaisuudessa nuorella yrittäjällä on sanottavaa:
”Paljon on tullut ihastusta ja kunnioitusta siitä, että on valmistunut tällaiseen perinteikkääseen ammattiin. Ihmiset arvostavat kellosepän ammattia ja kädentaitoa. Ala on tällä hetkellä selvästi nousujohteinen ja olen luottavaisin mielin aloittamassa omaa yritystoimintaani. Aika paljon
minua huolestuttavat leikkaukset, jotka koskevat kelloseppäkoulua. Olen keskustellut monen kellosepän kanssa ja kaikki ovat sanoneet, että korjattavaa on. Kukas ne kellot korjaa tulevaisuudessa, jos Kelloseppäkoulua ei kohta enää ole?”

Työn vastapainoksi Kyöstilä harrastaa liikuntaa.

”Vapaa-aikana on tärkeää pitää kehosta ja mielestä huolta. Käyn kuntosalilla ja pelaan koripalloa ja tennistä. Olen huomannut, että kun kroppa toimii, niin mielikin on virkeä ja silloin työt sujuvat paljon huolettomammin.”

Kyöstilän Kellon www-sivut: https://www.kyostilankello.fi/

Teksti: Rami Laitinen Kuva: Oskari Kyöstilä